Instituut van den Brandhof | Over PMU Instituut van den Brandhof
16024
page-template-default,page,page-id-16024,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Over PMU Instituut van den Brandhof

WAT IS PMU

Permanente make-up wordt ook wel dermatografie of cosmetische tatoeage genoemd. PMU lijkt op tatoeëren, maar de techniek en pigmenten die worden gebruikt zijn niet te vergelijken. De flinterdunne naald brengt speciaal pigment aan onder het huidoppervlak, maar minder diep dan bij een tatoeage. Door celvernieuwing en zonlicht vervagen de PMU-pigmenten dan ook na verloop van tijd. Hoe lang de permanente make-up zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Wij adviseren binnen 18 maanden na de laatste behandeling de Touch-up te herhalen om het optimale resultaat te behouden.

VOOR WIE IS PMU

Iedereen kan permanente make-up laten aanbrengen. Je kunt het doen om je lippen, ogen of wenkbrauwen voor lange tijd te perfectioneren. Permanente make-up biedt ook uitkomst voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Het effect van permanente make-up is nauwelijks van echt te onderscheiden. PMU is verder een ideale techniek om imperfecties te corrigeren of littekens en pigmentvlekken te camoufleren. Permanente make-up ziet er natuurlijk uit en is geschikt voor ieder type huid. Je hebt jarenlang plezier van je behandeling.

HOE VERLOOPT EEN PMU BEHANDELING

Alle nieuwe PMU-behandelingen doen we in twee/drie sessies. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door twee of drie pigmentlaagjes over elkaar aan te brengen.

Bij de eerste behandelingen bespreken we tijdens het intake gesprek uitgebreid jouw wensen. Welk effect wil je bereiken, welke vormen en kleuren hebben je voorkeur?

Nadat de huid verdoofd is met Emla crème begint de pigmentatie.

Emla crème kan je afhalen bij de apotheek met een recept van je huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor twee behandelingen. De crème moet een uur voor de behandeling worden aangebracht. In een enkel geval geeft de huisarts geen recept. Neem in dat geval even contact met ons op.

Wenkbrauwen: elke behandeling de helft van de tube aanbrengen.
Eyeliner: Wij verdoven deze bij ons in de salon.

Na de eerste behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment. Maar de pigmentatie van de eerste laag wordt na een paar dagen lichter en bereikt dan de gewenste kleur.

Bij de tweede sessie worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd.

Tip: de eerste drie dagen na de behandeling mag de permanente make-up niet nat worden. Daarom is het een goed idee om op de dag van de behandeling je haar nog even te wassen.

Logo PMU Academie [Ned] 2018